top of page
bgB.jpg

Bülent
Güldal

1954 yılında Adana`nın Ceyhan ilçesinde doğdu. Devlet memurluğundan emekli oldu. Edremit’te yaşamaktadır. Günümüz sanat edebiyat dergilerinde şiirleri ve yazılarıyla yer almaktadır.

Yapıtları: Dördüncü Cemre (1979), Durgun Sis (1984), Sabaha Biriken (1987), Anası Okyanus (1998),Yağmurkuşunun Türküsü (2006), Şiirtüven Sofrası Ezgileri (2011, Ahmet Uysal ve Ahmet Günbaş ile ortak yazılan şiirler), Şakayık Şelalesi (2012), Şehlâ Menekşe (2020), İçli Bir Türküdür Ömür Güz Dallarının Dilinden (2020), Beton Ağaçlar Altında (2020), Yağmur Salkımları (2020) şiir kitapları yayınlandı. Deneme kitapları: Şiirin Anahtarı (2021) ve Şiir Nedir? ( 2021) Bazı şiirleri bestelenen, ödüller alan şair, Türkiye Yazarlar Sendikası (İstanbul), Edebiyatçılar Derneği (Ankara), BESAM (Bilim Sanat Eserlerleri Merkezi-İstanbul) ve MESAM (Müzik Eserleri Sahipleri Meslek Birliği-İstanbul), üyesi, Türkiye Yazarlar Sendikası Edremit Körfezi temsilcisidir.

  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
ŞİİRNEDİR.png
mavisusamuru.png
Göz Masalı.png
ŞİİRİNANAHTARI.png
Aşk Sesli Orkestra.png
Yağmur Salkımları.png
bg.jpg
Toplu Şiirler Bülent Güldal.png
KURTULUŞ SAVAŞI KADINLARI DESTANI.png
mavibisiklet.png
Zeytin Dikeceksin.png
Nasıl Yazıyorlar3.png
titanik4.png

Şiirin Anahtarı

Şair akıldan ve mantıktan uzak bir haberci, ya da bir şeyler anlatan kişi midir? Bana göre, o yaşadığı zaman dilimini kuşatan nesnel gerçeklerden yola koyulur. Eskinin sokaklarında yaşananı bildiği, öğrendiği oranda yeni duygulara, düşüncelere ve coşkulara ulaşır. Akıl ve mantık alanında eskiyenin farkındadır ve bu bağlamda geleceğine eklemeler yapar. Bu akışta kendine ait imgesel dili bulur ve türkülerini söylemeye başlar. Beslendiği kaynağın farkında olması onu benzerlerinden ayrı kılar.

bottom of page